- Πρόσθεσε μια ποικιλία από ξηρούς καρπούς (όπως αμύγδαλα ή καρύδια) στη γκρανόλα για έξτρα τραγανότητα και θρεπτική ώθηση.
- Ενσωμάτωσε μια λεπτή στρώση σκούρας σοκολάτας από πάνω αφού παγώσει ο φλοιός.
- Ανακάτεψε μερικά σπόρια (όπως chia ή λιναρόσπορος) στο μείγμα του γιαουρτιού πριν το παγώσεις για να αυξήσεις τη θρεπτική του αξία.
- Χρησιμοποίησε γιαούρτι για πιο πηχτή, κρεμώδη υφή και επιπλέον πρωτεΐνη.
Συστατικά
- 3 φλιτζάνια ανάμεικτα μούρα, φρέσκα ή κατεψυγμένα
- 2 φλιτζάνια απλό γιαούρτι
- 2-3 κουταλιές της σούπας μέλι
- 1/2 φλιτζάνι γκρανόλα
- Ξηροί καρποί, σοκολάτα και σπόρια (προαιρετικά)
Οδηγίες
- Στρώνουμε ένα ταψί με λαδόκολλα. Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε ένα ταψί 9×9, ταψί 9×13 ή ένα ταψί 13×18, ανάλογα με το πόσο παχύ θέλουμε το φλοιό μας.
- Στο μπλέντερ προσθέτουμε 2 φλιτζάνια από τα μούρα, το γιαούρτι και το μέλι. Ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν.
- Ρίχνουμε το γιαούρτι στο ταψί και απλώνουμε με ένα μαχαίρι ή σπάτουλα μέχρι να έχουμε μια λεία στρώση.
- Πασπαλίζουμε με τα υπόλοιπα ψιλοκομμένα μούρα και τη γκρανόλα. Αν θέλουμε, μπορούμε να προσθέσουμε και ξηρούς καρπούς, σοκολάτα και σπόρια για περισσότερη γεύση και θρέψη. Τοποθετούμε το ταψί στην κατάψυξη για τουλάχιστον 4 ώρες.
- Βγάζουμε το ταψί από το ψυγείο και σπάμε το φλοιό του γιαουρτιού σε κομμάτια με τα χέρια μας.
- Σερβίρουμε και απολαμβάνουμε.
Σημειώσεις
- Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε οποιοδήποτε είδος γιαουρτιού μας αρέσει, όπως το στραγγιστό.
- Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε οποιοδήποτε είδος μούρων μας αρέσει, όπως βατόμουρα, σμέουρα ή φραγκοστάφυλα.
- Μπορούμε να προσαρμόσουμε την ποσότητα του μελιού ανάλογα με το πόσο γλυκό θέλουμε το φλοιό μας.